USDCHF ANALİZLERİ

USD/CHF 4-AYLIK ZIRVELERINDEN DÜZELTIYOR, ODAĞIN NFP’YE KAYMASIYLA 1.0100 SEVIYESI ALTINA DÖNDÜ
Küresel risk hissiyatındaki hafif bir bozulma, CHF’nin güvenli liman talebi bulmasına yardımcı oldu.ABD Dolarının 2019 zirvelerinden mütevazı bir geri çekilmesi aşağı yönlü ek baskı yarattı.ABD Tarım-Dışı istihdam raporu (NFP) öncesinde kar satışları sınırlı kalabilir.
USD/CHF paritesi Cuma gününde satış baskısı altında kaldı ve önceki seansın dört-aylık zirveleri yakınlarına doğru güçlü yükselişinin bir kısmını sildi.
Euro’nun Perşembe günkü az sıkılaşmacı AMB üzerine keskin gerilemesi ABD Dolarına güçlü bir itici güç sapladı ve paritenin 1.0100 direnç bölgesini sonunda aşmasını asiste etti. Parite bu haftaki 1.0020 yatay bariyerini yukarı yönlü kırmasını sürdürdü ve 13 Kasım’dan beri en yüksek seviyesi olan 1.0124 gün içi zirvesine ralliledi.
Ancak Çin ihracatlarının Şubat ayındaki keskin gerilemesiyle tetiklenen küresel bir riskten kaçınma işlemleri dalgası, İsviçre Frankı dahil olmak üzere geleneksel güvenli liman para birimlerine güçlü bir itici güç sağladı ve haftanın son işlem gününde kar satışları tetikleyen önemli faktörlerden biri oldu.
Buna ek olarak, ABD Tahvil faizlerindeki gerilemenin bir devamı ile daha da ağırlık altında kalan ABD Dolarının mütevazı bir geri çekilmesi , paritenin Avrupa seansının erken saatlerindeki ve bugünkü önemli ABD Tarım-Dışı istihdam raporu (NFP) öncesindeki zayıf görünümüne katkıda bulundu.
ABD ekonomisinin Şubat ayında 180 bin yeni iş eklediği ve önceki ayın 304 bin okumasından gerilediği beklenirken, işsizlik oranının da Ocak ayındaki %4.0 seviyesinden %3.9’a düşmesi bekleniyor.
Herhangi bir pozitif sürpriz ABD Dolarına güçlü bir yükseliş sağlayabilir ve paritenin 28 Şubat’ta dokunduğu çok önemli 200-günlük SMA desteği yakınlarından son yukarı yönlü yörüngesini yeniden ateşleyebilir.
USD/CHF paritesi için önemli teknik seviyeler:
Destekler, 1.0070-65 bölgesi ve 1.0035-30 bölgesi civarında bulunurken, 1.0100 bölgesi (psikolojik seviye), 1.0130 ve 1.0170 seviyeleri, parite için direnç oluşturabilir.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »