Forex Analizler - XAUUSD- Altın Usd Paritesi ve Analizi 16.10.2018


XAU/USD 
Dün sabahki bültenimizde, altın fiyatlarının geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği sert yükseliş hareketinin ardından bir devamlılık formasyonu olan flama formasyonu oluşturmuş olduğunu belirtmiş, dolayısı ile altındaki yükseliş hareketinin gün içerisinde devam etmesini beklediğimizi ifade etmiştik. Gerek flama formasyonunun çalışması gerekse de küresel hisse senetlerinde devam edem eden satış baskısının güvenli liman talebini artırması ile birlikte altın fiyatları dün 1233 seviyesi üzerine kadar yükselerek beklediğimiz üzere yükseliş hareketini genişletti. Altın fiyatlarının bu sabah saatleri itibariyle yükselişine devam ettiğini görüyoruz. ABD – Suudi Arabistan arasındaki yaptırım gerilimi ile birlikte küresel hisse senetleri piyasalarındaki düşüş hareketi devam ederken, altın fiyatlarının ise artan güvenli liman talebi ise Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktığını görüyoruz.
Temel gelişmelerin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini görmekle birlikte, altındaki yükselişin kısa vadede devam etmesini beklemekteyiz. Bu noktada altındaki yükseliş hareketinin kısa vadede devam etmesini ve 1250 seviyesinin hedef alınmasını beklemekteyiz. Burada gram altındaki hareketten de bahsetmek gerektiğini düşünüyoruz: Ons altındaki zayıf görünüm ile birlikte
bir süredir düşüş eğiliminde olan gram altın, ons altın fiyatlarında dün görülen zıplama ile bir süredir sürdürdüğü düşüş kanalını yukarı yönlü kırdı. Burada gram altının ons altındaki güçlenmeden destek bularak Eylül ayından bu yana elde ettiği kayıpları telafi etmesini ve önümüzdeki dönemde yeniden 250 seviyesini hedef almasını beklemekteyiz.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »